Grand Canyon

In de ochtend ben ik met een huurauto vertrokken vanuit Santa Monica richting het gebied dat bekend staat als The Grand Canyon.
Na een rit van 750 kilometers kwam ik, aan het einde van de middag, aan bij een dorpje genaamd Williams. 

Dit dorpje bestaat uit één straat met allemaal kleine restaurants en lokale bars. Williams ligt aan de historische Route 66, wat ik van te voren niet wist, en mij dus heeft verrast.

Dit dorpje deed mij denken aan de oude western stijl van Amerika. Williams ligt op ongeveer een uur rijden van Grand Canyon National Park,

 

De volgende ochtend ben ik rond 9 uur richting de Grand canyon National Park gereden. In de visitors center van het park heb ik informatie gekregen over de Grand Canyon en vanuit hier ben ik gaan lopen langs de vallei.

Wat een prachtig natuurlijk fenomeen, wat zich in miljoenen jaren heeft ontwikkeld. En dan te bedenken dat, dat ene kleine riviertje daar ergens 1600 meter beneden mij, hier de oorzaak van is.

.

De Grand Canyon is een extreem voorbeeld van erosie, wat zich snel heeft plaatsgevonden. De Colorado rivier graaft zich nog steeds verder in de vallei met ongeveer 16 cm per 1000 jaar.

De overkant van de Grand Canyon is te zien door de lage luchtvochtigheid, op sommige punten is de afstand wel bijna 30 kilometers.

Na ongeveer 2 uur te hebben gelopen langs de enorme kloof, heb ik de huurauto weer gepakt en ben ik naar Desert View gereden. Dit punt gaf mij weer een ander beeld van de prachtige vallei. 

De volgende dag ben ik vanuit Williams naar Las vegas gereden.