San Francisco

Na een wat hobbelige vlucht kwam het vliegtuig rond 5 uur aan in San Francisco. Ongeveer 1,5 uur later kwam ik aan in The Good Hotel. Wegens het tijdsverschil met Washington DC heb ik deze avond niks meer gedaan en ben ik vroeg gaan slapen. De volgende morgen ben vanuit het hotel naar pier 33 gelopen. Vanuit deze pier vertrok
mijn boot naar Alcatraz. In mijn bericht over Alcatraz vertel ik meer over mijn ervaring met dit eiland.

Na het bezoek van de oud gevangenis, ben ik de stad gaan verkennen met een tourbus. Vanuit de Fishermans Wharf ben ik opgestapt, om vervolgens vlakbij Lombard Street uit te stappen. Wegens de steile weg is het voor de bus niet toegestaan om over een gedeelte van Lombard Street te rijden. Het bekendste gedeelte van Lombard Street zijn de acht haarspeldbochten verdeeld over één huizenblok. Hiermee staat dit kleine stukje straat bekend als de meest bochtige straat van de wereld. De reden voor de scherpe bochten is dat de helling simpelweg te stijl voor een rechte weg is. Bovenaan dit gedeelte van de straat is een mooi uitzicht te zien over een gedeelte van San Francisco.

Vervolgens ben ik weer met de tour verder gegaan. De bus heeft mij naar één van de beroemste hangbruggen ter wereld gebracht. The Golden Gate Bridge is een uniek symbool van San Francisco en is onderdeel van de 7 moderne wereldwonderen. De tourbus stopte aan de overkant bij een viewpoint waar een prachtig uitzicht te zien was over San Francisco.

Via het enorme Golden Gate Park heeft de bus mij langs een aantal mooie wijken van San Francisco gebracht. Hier heb ik een wijk mogen zien waar de hippiecultuur is ontstaan. Daarnaast ben ik onder andere langs een huis gekomen waar Jimi Hendrix heeft gewoond. 
De gids vertelde dat de politie het naambordje van dit kruispunt een aantal meters hoger heeft geplaatst omdat het te vaak weer werd weggehaald.
Na de tour heb ik de middag afgesloten met een drankje op Union Square.

De tweede dag in san Francisco was voor mij begonnen met een rit in de Cable Car.

De Cable Car is een handbediende kabeltram welke symbool staat voor de stad San Francisco. Deze kabeltram stopte bij Fisherman’s Wharf. Dit gebied is een oude zeeliedenbuurt wat, in de loop der jaren, is veranderd in een bezienswaardigheid.

Via The Embarcadero ben ik verschillende pieren tegengekomen. Eén van deze pieren waar ik overheen ben gelopen was Pier 39. 
Pier 39 is een gebied met veel winkels, restaurants en straatmuziekkanten. Zo presenteerde er midden op de pier een ‘magician’ zijn show.  Aan de linkerzijde van Pier 39 zijn zeeleeuwen te zien. De gevangenen op Alcatraz konden deze zeeleeuwen horen vanuit hun cel, dat was te begrijpen. Wat een kabaal maken die beesten bij elkaar zeg.

Langs de pieren op heb ik wandeling voortgezet. Met de California Sun op mijn rug ben ik tot aan de Bay Bridge gelopen. Deze minder populaire brug heeft 2 niveaus en verbindt de steden San Francisco en Oakland met elkaar. Bij deze brug heb ik op een teras gezeten en heb ik de rest van de middag genoten van de zon.

Via Chinatown ben ik teruggelopen naar mijn hotel. Ik mag zeggen dat ik een hogere verwachting had van deze buurt. Echter is mijn ervaring met Chinatown tegengevallen. Ik had meer verwacht van deze buurt omdat ik vanuit was gegaan dat het een grote indruk op mij zou hebben. De volgende morgen ben ik vanuit San Francisco met een huurauto vertrokken op weg naar Santa Monica. Over deze route heb een aantal dagen gedaan en de eerste stop was in Monterey.

San Francisco heeft een mij weer een ervaring rijker gemaakt. Wat ik eerlijk moet bekennen had ik niet verwacht dat er zoveel daklozen waren in de stad. In Manhattan heb ik nauwelijks daklozen gezien, maar in San Francisco struikel je letterlijk over de benen van slapend individu op straat.