Casa Yellow

Bij mijn aankomst 13 augustus 2015 verwachte ik een paars huis aangezien ik mijzelf ingeschreven had bij het studentenhuis: Casa Violetta. Het huis bleek geel geschilderd te zijn en vanaf dat moment besloten wij om het Casa Yellow te noemen.

Het huis

Het studentenhuis beschikt over acht slaapkamers, twee badkamers een (veel te) kleine keuken en een ruimte om te zitten.

Bij mijn aankomst was ik de eerste in het huisje, maar al snel druppelde het huis vol met studenten. Gelukkig kan iedereen het goed met elkaar vinden en is het elke avond weer een gezellige avond.
In de keuken moeten wij het doen met vier elektrische kookplaten, één scherp snijmes, twee bakpannen en één kookpan. Elke avond is er weer een battle wie er als eerste gaat koken. Afwas wordt niet over geruzied, dat wordt gewoon niet gedaan.

Best frustrerend om in een relatief klein huis te leven terwijl je stageplaats volledig ingerichte villa’s en suites aanbiedt die elke dag worden schoongemaakt.

Mijn kamer  beschikt over één bed, één kast, een ventilator en een klamboe.

Huisdieren

Bijna elk huis in onze buurt beschikt over één of meerdere honden of katten, verder in de buurt zijn  er leguanen, salamanders gekko’s en tropische vogels die de buurt wat meer Antilliaans maakt.
Gelukkig hebben wij onze eigen huisdieren, zo hebben wij al enkele malen kakkerlakken, duizendpoten en zelfs maden verwelkomt.

Achja, het blijft een studentenhuis op Curaçao.

Af en toe verlang ik naar huis maar desalniettemin heb ik hier een geweldige tijd en heb ik de resterende weken nog veel activiteiten gepland staan.

Mijn volgende blog gaat over….. in mijn volgende blog lees je meer over…. ik heb nog geen idee waar mijn volgende blog over gaat. Dus op z’n Curaçao’s:
E ta bin di su mis/ we zien het vanzelf wel